Flowa podcastin ensimmäisessä episodissa Ari-Pekka (@ilmirajat) haastattelee Antti Kirjavaista (@anttiki). Luvassa tiukkoja kysymyksiä ja haastamista.
Antti kertoo muun muassa, mistä Agile skenessä kehkeytyneessä #NoEstimates pöhinässä on kysymys ja vastaa seuraavaan anti-agile-haasteeseen: ”Minusta on todella vaikeaa tilata mitään kun ei paperille tarkasti listata mitä vastinetta rahalleni saan. Kyllä minä olen sitä mieltä että alussa listataan yhdessä tarkasti mitä tehdään ja sitten toimittaja toimittaa tarkalleen listan mukaiset asiat sovittuun hintaan ja jos ei toimita niin sitten ei myöskään saa maksua. Olepa nyt rehellinen ja sanopa kaikille, että tämä ketteryys on sellainen asiakkaan kusetusmalli, jossa asiakkaan on täysin mahdoton tietää mitä vastinetta rahalleen saa.”
Osio 1: Kuka?
00:33
Kerro lyhyesti, kuka olet?
01:08
Miksi päätit lähteä mukaan Flowaan?
02:53
Mitä asioita haluat salakuljettaa Flowaan aiemmistä työpaikoistasi ja mitä haluat tehdä toisin?
Osio 2: Skenaarioita ja haastamista
04:46
Skenaario 1: ”Minusta on todella vaikeaa tilata mitään, kun ei paperille tarkasti listata, mitä vastinetta rahalleni saan. Kyllä minä olen sitä mieltä, että alussa listataan yhdessä tarkasti, mitä tehdään, ja sitten toimittaja toimittaa tarkalleen listan mukaiset asiat sovittuun hintaan. Ja jos ei toimita, niin sitten ei myöskään saa maksua. Olepa nyt rehellinen ja sano kaikille, että tämä ketteryys on sellainen asiakkaan kusetusmalli, jossa asiakkaan on täysin mahdoton tietää, mitä vastinetta rahalleen saa.”
08:18
Skenaario 2: ”Minä olen nyt vähän mediasta seurannut tätä IT-alan touhotusta. Ja minua on pitkään ihmetettynä, että eikö ohjelmistotaloissa osata suunnitella asioita kunnolla etukäteen. Esimerkkinä vaikkapa tämä VR-keissi, jossa ei otettu huomioon, että järjestelmällä saattaa olla useita käyttäjiä. Sitten uuden lippujärjestelmän käyttöönoton jälkeen lippuja saa ostettua satunnaisesti, jos on hyvä tuuri. Kunnolla ja yksityiskohtaisesti pitää asiat ensin suunnitella. Sitten sen jälkeen valvotaan vaan, että koodaajat koodaa sitä, mitä määrittely sanoo.”
Osio 3: Yleisiä kysymyksiä
14:07
CV:ssäsi kerrotaan, että olet organisaatio valmentaja. Mitä organisaatio valmentaja tekee? Mihin organisaatiovalmentajaa tarvitaan?
16:07
Agile-skenessä kuulee niin usein puhuttavat ”agile-transformaatiosta”. Mitä tällainen agile-transformaatio käytännössä tarkoittaa? Joskus oluttuopin ääressä purkauduit, että organisaatioita ei voi muuttaa merkittävissä määrin. Oletko edelleen tällä kannalla? Miten tämä ajatus istuu ajatukseen agile-transformaatiosta?
22:37
Viime aikoina on ollut keskustelua arvioinnista ja Agile-skenessä viimeisintä huutoa tuntuisi olevan #noEstimates-suuntaus.
Kertoisitko lyhyesti kuulijoille, mistä on kysymys? Sopiiko #noEstimates-toimintatapa kaikille? Ellei niin keille sopii ja keille ei?
Kuuntele myös:
Flowa Podcastiä voit seurata myös iTunesissa tai lisäämällä tämä syöte podcast-sovellukseesi tai rss-syöte aggregaattoriin.
Ari-Pekka Lappi on hybridi-filosofi-insinööri. Hänellä on yli 10 vuotta kokemusta sovelluskehityksestä monessa eri roolissa, erityisesti kehittäjänä, scrum masterina, ratkaisuarkkitehtina.