Juha Heimosen henkilöhaastattelu

This content is available only in Finnish.

Flowa podcastin toisessa episodissa Ari-Pekka (@ilmirajat) haastattelee Juha Heimosta (@evilbubu).

Juha kertoo muun muassa, miksi softakehitys maksaa niin paljon ja vastaa seuraavaan anti-agile-haasteeseen: ”Minulla on 20 vuotta kokemusta projektijohtamisesta ja johtamista ylipäänsä, ja kyllä minua jaksaa ihmetyttää tämä Agile hömpötys ja itseorganisoituvat tiimit. Kyllä se niin on, että suurin osa ihmisistä on laiskoja vastuunvälttelijöitä ja heille pitää tehdä säännöt ensin selviksi ja valvoa että sääntöjä myös noudatetaan. Ja sitten tämä itse organisoituminen… ihan turha sitä on tuhlata asiantuntijoiden aikaa siihen, että miettivät mitähän pitäisi tehdä seuraavaksi. Jokainen tehköön sitä mitä osaa parhaiten ja keskittyköön vain siihen. Näin sitä koneesta saadaan parhaan tehot irti. Kyllä minä olen sitä mieltä että työ Agile-hörhöt olette yksiä kommunisteja ja vastuunpakoilijoita!”

Osio 1: Kuka?

00:33
Kerro lyhyesti, kuka olet?

01:07
CV:ssäsi kuvaat itseäsi holistisena softakehittäjänä. Miten holistinen softakehittäjä eroaa ihan vaan ”softakehittäjästä”?
02:36
Miksi päätit lähteä mukaan Flowaan?

Osio 2: Odotuksia ja tulevaisuuden näkymiä

04:30
Usein rekryhaastatteluissa kysytään ”missä näet itsesi viiden vuoden päästä?” Minulla on filosoofillinen aversio tuota kysymystä kohtaan: Jonkun yksittäisen tulevaisuuden pisteen kysyminen tekee ihmisistä sokeampia yllättäville mahdollisuuksille ja tilaisuuksille, jotka eivät fiksattuun suunnitelmaan istu. Kysynkin siksi: Mitä odotat tulevaisuudelta? Mikä on suuntasi ja pohjantähtesi?
07:56
Mitä odotan muilta Flowan osakkailta ja toimijoilta?

Osio 3: Organisaatioiden toimivuudesta

08:28
Juha: ”Minulla on sellainen ongelma, että minä en ole vakuuttunut että mikään metodi, mikään työkalu, mikään tapa todella toimii. Minkä takia minulla olisi syytä uskoa, että mikään metodi - Scrum, Kanban, SAFe, Lean - definitiivisesti todella toimii organisaatiossa…”
10:57
En nyt mitenkään malta kysyä yhtä enimmäkseen huonoa kysymystä yhdeltä kysymyslistalta: “Miten hanskaat tilanteen, jossa pomo on väärässä?”

Osio 4: Skenaarioita ja haastamista

15:51
Skenaario: “Command and Control rulez!” ”Minulla on 20 vuotta kokemusta projektijohtamisesta ja johtamista ylipäänsä, ja kyllä minua jaksaa ihmetyttää tämä Agile hömpötys ja itseorganisoituvat tiimit. Kyllä se niin on, että suurin osa ihmisistä on laiskoja vastuunvälttelijöitä ja heille pitää tehdä säännöt ensin selviksi ja valvoa että sääntöjä myös noudatetaan. Ja sitten tämä itse organisoituminen… ihan turha sitä on tuhlata asiantuntijoiden aikaa siihen, että miettivät mitähän pitäisi tehdä seuraavaksi. Jokainen tehköön sitä mitä osaa parhaiten ja keskittyköön vain siihen. Näin sitä koneesta saadaan parhaan tehot irti. Kyllä minä olen sitä mieltä että työ Agile-hörhöt olette yksiä kommunisteja ja vastuunpakoilijoita!”

Osio 5: Yleisiä kysymyksiä

21:05
Miksi softa tekeminen on niin hemmetin kallista?


Flowa Podcastiä voit seurata myös iTunesissa tai lisäämällä tämä syöte podcast-sovellukseesi tai rss-syöte aggregaattoriin.

Ari-Pekka Lappi on hybridi-filosofi-insinööri. Hänellä on yli 10 vuotta kokemusta sovelluskehityksestä monessa eri roolissa, erityisesti kehittäjänä, scrum masterina, ratkaisuarkkitehtina.

comments powered by Disqus