Ari Pekka Lapin henkilöhaastattelu

This content is available only in Finnish.

Flowa podcastin viidennessä episodissa Tero Kadenius (@pisketti) haastattelee Ari-Pekka Lappia (@ilmirajat).

Ari-Pekka selventää muun muassa, miksi softakehitysorganisaation kaksi haitallisinta roolia ovat sovellusarkkitehti ja projektipäällikkö ja vastaa anti-agile-haasteeseen: ”Minä se jaksan ihmetellä sitä, miksi osa näistä propellihattutyypeistä on tämän tästä kokeilemassa uusia ohjelmointikieliä, sovelluskehyksiä, työkaluja ja ohjelmistokehitysmenetelmiä. 20-vuotisen IT-urani aikana en ole ollut projektissa, jossa ei olisi kiire. Aikataulu vaarantuu välittömästi, kun lähdetään leikkimään työkaluilla, jotka eivät ole ennestään tuttuja ja joiden toiminnasta meidän ympäristössä ei ole täyttä varmuutta.”

Kuka?

00:41
Kerro lyhyesti, kuka olet?

02:31
Olet joskus maininnut “Softakehitysorganisaatioiden kaksi haitallisinta roolia ovat projektipäällikkö ja sovellusarkkitehti.” Avaatko hieman mitä tällä tarkoitat? Tarkoitatko ettei projekteissa pitäisi olla ketään, jolla on kaikki langat käsissä projektin tai teknologian osalta?
09:00
Miksi päätit lähteä mukaan Flowaan?
11:01
Mitä odotat tulevaisuudelta? Olen usein kuullut sinun käyttävän Lean-ajattelussa esiintyvää termiä pohjantähti. Mikä on henkilökohtainen pohjantähtesi?
12:57
Kysytäänpä sinultakin aiemmista Flowa podcast henkilöhaastetteluista tuttu kysymys: “Miten hanskaat tilanteen, jossa pomo on väärässä?”

Skenaarioita ja haastamista

15:25
Skenaario: “On vaarallista poiketa hyväksi havaituista työkaluista ja parhaista käytänteistä.”
”Minä se jaksan ihmetellä sitä, miksi osa näistä propellihattutyypeistä on tämän tästä kokeilemassa uusia ohjelmointikieliä, sovelluskehyksiä, työkaluja ja ohjelmistokehitysmenetelmiä. 20-vuotisen IT-urani aikana en ole ollut projektissa, jossa ei olisi kiire. Aikataulu vaarantuu välittömästi, kun lähdetään leikkimään työkaluilla, jotka eivät ole ennestään tuttuja ja joiden toiminnasta meidän ympäristössä ei ole täyttä varmuutta.”
17:33
Skenaario: “Hyvin suunniteltu, on puoleksi tehty”
”Minä olen nyt vähän mediasta seurannut tätä IT-alan touhotusta. Ja mua on pitkään ihmetettynä että eikö ohjelmistotaloissa osata suunnitella asioita kunnolla etukäteen. Esimerkkinä vaikkapa tämä VR-keissi, jossa ei otettu huomioon että järjestelmällä saattaa olla useita käyttäjiä ja uuden lippujärjestelmän käyttöönoton jälkeen lippuja saa ostettua satunnaisesti ja jos on hyvä tuuri. Kunnolla ja yksityiskohtaisesti pitää asiat ensin suunnitella. Sitten sen jälkeen valvotaan vaan, että koodaajat koodaa sitä, mitä määrittely sanoo.”

Yleisiä kysymyksiä

21:40
Sinulla on hurja määrä alan kirjallisuutta hyllyssäsi. Mikä ajaa sinut käyttämään niin paljon vapaa-aikaasi työaiheisten kirjojen parissa?
23:11
Miksi softa tekeminen on niin hemmetin kallista?


Flowa Podcastiä voit seurata myös iTunesissa tai lisäämällä tämä syöte podcast-sovellukseesi tai rss-syöte aggregaattoriin.

Ari-Pekka Lappi on hybridi-filosofi-insinööri. Hänellä on yli 10 vuotta kokemusta sovelluskehityksestä monessa eri roolissa, erityisesti kehittäjänä, scrum masterina, ratkaisuarkkitehtina.

comments powered by Disqus