Tehokas aamupäivä Goforella

Joulukuisena keskiviikkoaamuna Goforen tiloissa Helsingin Kampissa nähtiin tehokasta ja innostunutta työskentelyä, kun Management 3.0 meetuppilaiset kerääntyivät aamutuimaan yhteen kuulemaan uutta ja nauttimaan toistensa seurasta. Paikalle saapui parisenkymmentä Management 3.0:sta kiinnostunutta ja uudenlaista johtajuutta arvostavaa henkilöä.

Aamupalaa ja Post it -lappuja

Aamupalan lomassa puitiin pienryhmissä teemoina omaa onnellisuutta ja työtyytyväisyyttä, mikä tarjosi jokaiselle paitsi tilaisuuden virittäytyä teemaan myös tutustua toisiin osallistujiin. Teemat käytiin läpi pienryhmäkeskusteluissa ja kirjaamalla ajatuksia ylös rennosti Post-it -lappusille, jotka pohdinnan lopuksi kiinnitettiin valkotaululle.

Pienryhmätyöskentelyn jälkeen Post-it -lappuparvi käytiin yhdessä läpi, jolloin oli kiinnostavaa huomata kuinka monelle onnellisuus ja tyytyväisyys syntyvät läsnäolosta ja hetkessä elämisestä.

Pienryhmätyöskentely oli oleellinen osa meetuppia.

Onnellisuuden vaikutus tehokkuuteen

Lappuparven tarkastelun jälkeen Flowan Antti loi katsauksen siihen, mitä tiedämme tutkimusten perusteella onnellisuuden, työtyytyväisyyden, innostuksen ja tehokkuuden välisistä suhteista työkontekstissa. Hyvin harva tuntee itsensä onnelliseksi työssään, vaikka onnellisuus on varmin keino lisätä työn tuottavuutta ja työhön sitoutumista. Voimmekin siis pohtia, miten lisätä onnellisuutta työssä. Antin käyttämät kalvot voit tsekata täältä.

Ratkontaa ja keskustelua

Aamun ensimmäisen pienryhmätyöskentelyn jälkeen Goforen Heini ja Erkki esittelivät firman toimintaa ja kertoivat niistä innovatiivista ja ketteristä tavoista, joilla konsulttifirma Gofore työskentelee. Oli todella mielenkiintoista kuulla, miten yrityksen perusarvot näkyvät aidosti kaikessa toiminnassa ja miten paljon työntekijöitä arvostetaan.

Esityksen lopuksi Gofore esitti haasteen, mikä heillä tällä hetkellä on organisaationsa edelleenkehittämiseksi. Tähän lähdettiin hakemaan ratkaisuja. Työskentely eteni siten, että ensin jokainen pohti ongelmaa Antin ohjeiden mukaan hetken itse, jonka jälkeen edettiin pienryhmäkeskusteluun ja lopulta minipresentaatioihin.

Ajatuksia kirjattiin Post it -lapuille niin sanoin kuin kuvin.

Mitä jäi käteen?

Se, että pääsin työskentelemään kiinnostavan haasteen parissa muiden kanssa ja toisten ryhmien ratkaisuehdotusten kuuleminen oli äärimmäisen inspiroivaa. Tätä olisi voinut jatkaa pidempäänkin, mutta ehdimme saada paljon aikaiseksi jo varsin lyhyessä ajassa.

Aamun aikana ideoitiin ja kuultiin monenlaisia ratkaisuja esitettyyn haasteeseen, ja kun päälle päätteeksi pääsi kurkistamaan mielenkiintoisen firman kulisseihin ja tapaamaan tukun uusia ihmisiä, en voi muuta kuin todeta, että parempaa tapaa aloittaa joulukuinen keskiviikko on vaikea keksiä.

Tule mukaan!

Oletko kiinnostunut uusista tavoista johtaa ja organisoida tietotyötä?

Tule mukaan Flowan järjestämiin Management 3.0 –meetuppeihin liittymällä meetup-yhteisöömme täällä!

Tiina 'Milsa' Malin hyppäsi valmentamisen pariin pelien ja startuppien maailmasta. Milsan intohimoja ovat ihmisten parissa toimiminen ja asioiden ratkaiseminen sekä edelleenkehittäminen.

comments powered by Disqus