Moving Motivators

Haluatko ideoita siitä, miten voisit lisätä tiimisi innostusta ja keskinäistä luottamusta käytännössä?
Syötä sähköpostiosoitteesi alle, niin saat kaikki Energize People –kokeilumme suoraan sähköpostiisi:


Mistä tiedät, mikä motivoi tiimiläisiäsi? Mikä heille on tärkeää ja mikä? Entä miten tiedät, miten esimerkiksi organisaatiomuutokset ovat vaikuttaneet ihmisten motivaatioon?

Motivaatio ajaa meitä eteenpäin kohti parempia tuloksia. Ihmiset pitävät eri asioita itselleen tärkeinä, eikä aina ole helppo sanoa, mikä toista motivoi - joskus on vaikea tietää, mikä itseäänkään motivoi. Parhaat työtulokset saavutetaan, kun ihminen on motivoitunut työhönsä.


“Moving Motivators on kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio työkalu työntekijän motivaatioiden kartoittamiseen, ja helpottaa työn mielekkyyden edistämistä hauskan dialogin kautta."

- Iiro Enges, lead artist


Apuna motivaatioiden selvittämiseen ja esiin saamiseen on Moving Motivators, korttipeli, jonka käyttäminen on nopeaa, helppoa ja selkeää. Moving Motivators on erinomainen työkalu motivaation tutkimiseen, keskustelun avaamiseen ja toisen parempaan ymmärtämiseen. Moving Motivators auttaa ihmisiä tiedostamaan omat tarpeensa sekä edesauttaa muiden ihmisten tarpeiden ja näkökulmien ymmärtämistä tukien siten tiimin itseorganisoitumista ja sisäistä kommunikaatiota.

Mikä on Moving Motivators?

Moving Motivators on Management 3.0 –työkalupakkiin kuuluva korteilla pelattava työkalu, joka koostuu kymmenestä kortista. Jokainen kortti edustaa yhtä motivaatiotekijää selkeällä kuvalla ja tekstillä. Tekstejä ovat esimerkiksi “Power”, “Freedom” ja “Order”. Lisäksi jokaisessa kortissa on lyhyt avaava teksti, joka täsmentää kortin sisältöä. Jokainen voi tulkita motivaatiot omalla tavallaan, tai voit käyttää tätä listaa apunasi.

Moving Motivators koostuu 10 kortista, joissa jokainen kuvaa yhtä motivaatiotekijää.

Miten käytän Moving Motivatorsia?

Moving Motivatorsin käyttö on helppoa: ensin pelaaja selaa kortit läpi, ja sitten pelaaja asettaa kortit siihen järjestykseen, mikä parhaalla tavalla kuvaa hänen motivaatiotaan esimerkiksi siten, että pelaajaa vähiten motivoivia asioita kuvaavat kortit tulevat oikealle ja eniten motivoivat asiat vasemmalle. Yhtä oikeaa tapaa asetella kortit ei ole, vaan jokainen voi asetella ne sillä tavalla kuin haluaa - pääasia on, että korttien järjestys kuvaa sitä, mikä pelaajaa itseään motivoi.

Pelin pelaaminen on yksinkertaista. Pelaaja asettaa kortit siihen järjestykseen, joka parhaiten kuvaa hänen motivaatioitaan.

Aseteltuaan kortit pelaaja kertoo, miksi ne ovat juuri siinä järjestyksessä ja mitä kukin kortti eli motivaatio hänelle itselleen merkitsee.

Peliä voidaan jatkaa toiselle kierrokselle silloin, kun taustalla on esimerkiksi uusi työtehtävä, organisaatiomuutos tai koulutus. Tällöin pelaaja siirtää ensimmäisellä kierroksella asettamiaan kortteja ylös- tai alaspäin sen mukaan, miten pelaajan motivaatio on muuttunut pelaajan töihin kohdistuneiden muutosten vuoksi.

Yksi pelikerta kestää pelaajasta riippuen noin viidestä kymmeneen minuuttiin.

Milloin käytän Moving Motivatorsia?

Moving Motivators on tehokas työkalu omien sekä muiden motivaatioiden kartoittamiseen. Moving Motivators on nopea ja vaivaton keino saada kuva siitä, mikä itselle tai toiselle on tärkeää. Samalla se on oivallinen apuväline itsensä johtamiseen ja toimii erinomaisena keskustelunavauksena esimerkiksi kehityskeskusteluissa tai uutta tiimiä muodostaessa. Moving Motivators on pelillisenä välineenä hyvä keino toisen parempaan ymmärtämiseen ja sitä kautta johtamiseen. Tiimeille se antaa paremman kuvan tiimin jäsenten arvoista ja motivaatioista ja Moving Motivators toimii erinomaisena työkaluna myös esimerkiksi muutosjohtamisessa.

Moving Motivators on hyvä apuväline paitsi itsensä johtamiseen myös toisten ymmärtämiseen.

Moving Motivators on nopea pelata ja käyttää, ja se tuottaa parhaan tuloksen avoimessa, läpinäkyvässä ilmapiirissä, jossa kaikki osallistuvat. Peliin tutustumiseen kannattaa varata hieman aikaa ja pelatessa kuunnella aktiivisesti.


Piditkö tästä kokeiluideasta?

Haluatko lisää ideoita siitä, miten voisit lisätä tiimisi innostusta ja keskinäistä luottamusta käytännössä?

Tilaa käytännönläheinen Energize People –kokeilukokoelmamme suoraan sähköpostiisi syöttämällä mailiosoitteesi alle:

Moving Motivators kortit voit tulostaa käyttöösi täältä.

Tiina 'Milsa' Malin hyppäsi valmentamisen pariin pelien ja startuppien maailmasta. Milsan intohimoja ovat ihmisten parissa toimiminen ja asioiden ratkaiseminen sekä edelleenkehittäminen.

comments powered by Disqus