Hajautetut tiimit ketterässä ohjelmistokehityksessä

Ketterässä sovelluskehityksessä on tyypillisesti korostettu, että tiimin olisi syytä toimia samassa tilassa. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Flowa Podcastin tämänkertaisessa episodissa vieraana on Deveon toimitusjohtaja Ilmari Kontulainen. Deveo on lähdekoodinhallinta- ja yhteistyöalusta, joka tukee Git-, Subversion- ja Mercurial- versionhallintajärjestelmiä. Deveota kehitetään läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa, etenkin suuryritysten tarpeita silmällä pitäen. Vaikka yrityksessä on vain seitsemän työntekijää, tuotetta kehitetään neljässä eri maassa: Suomessa, Espanjassa, Romaniassa ja Egyptissä.

Ilmarin kanssa hajautetuista tiimeistä ja etätyöstä keskustelee Ari-Pekka Lappi Flowasta. Ari-Pekka on edellisessä työpaikassaan tehnyt paljon töitä suomalais-venäläisessä hajatiimissä, ja problematiikka on sitä kautta tuttu. Flowa myös Flowa toimii hajautetusti Helsingistä ja Jyväskylästä käsin. Podcast -isäntänä toimii Antti Kirjavainen.

Keskustelussa esiin nousee muun muassa luottamuksen rakentamisen tärkeys ja se että hajatiimeissäkin työskentelevien on hyvä tavata silloin tällöin kasvotusten.

Ari-Pekka Lappi on hybridi-filosofi-insinööri. Hänellä on yli 10 vuotta kokemusta sovelluskehityksestä monessa eri roolissa, erityisesti kehittäjänä, scrum masterina, ratkaisuarkkitehtina.

comments powered by Disqus