Kirjailijahaastattelu: Uusi ajattelu - Uusi johtaminen

image:
Kuvassa kirjan kirjoittajat Ville Törmälä (vasemmalla), Jari Markkanen ja Tero Kadenius.

Flowa podcastissa puidaan tällä kertaa työn, markkinoiden ja johtamisen muutosta käsittelevää kirjaa “Uusi ajattelu - Uusi johtaminen”. Kirjan ovat kirjoittaneet Ville Törmälä (@villetormala), Jari Markkanen (@jamarkka) ja Tero Kadenius (@pisketti). Ari-Pekka Lapin (@ilmirajat) haastateltavana Podcastissä on Tero Kadenius.

Tero pohtii muun muassa sitä, miten ajastaan jääneet johtamisen ja työn organisoinnin menetelmät ovat asiantuntijoiden potentiaalin tuhlaamista, ja miksi tutut ja turvalliset projektijohtamisen menetelmä pukkaavat tätä nykyä olemaan turhan jäykkiä ja hitaita.

Kriittisen, tieteelliseen tietoon tukevasti pohjaavan perustan päälle kirjassa rakennetaan keinoja tehdä asioita paremmin ja tehokkaammin. Näistä keskeisimpinä Tero nostaa esiin sen, että asiantuntijat pitäisi vapauttaa kontrollin kahleista tekemään työnsä hyvin.


Teron video- ja kirjasuositukset

Daniel Pink: Drive - Our Motivations are Unbelievably Interesting
Peter Senge (2006). The Fifth Discipline: The Art and Practice of the Learning Organization

Goodreads | Wikipedia | Amazon.com

John Seddon (2003): Freedom from Command and Control: A Better Way to Make The Work Work

Goodreads | Amazon.com

Jürgen Appelo (2010): Management 3.0 - Leading Agile Developers, Developing Agile Leaders

Management 3.0 web pages | Goodreads | Amazon.com

Ari-Pekka Lappi on hybridi-filosofi-insinööri. Hänellä on yli 10 vuotta kokemusta sovelluskehityksestä monessa eri roolissa, erityisesti kehittäjänä, scrum masterina, ratkaisuarkkitehtina.

comments powered by Disqus