Code camp Jyväskylä: Sukellus ohjelmoinnin maailmaan

Eräs parhaita asioita, joita kohtaamme on mahdollisuus tarjota muille kanssaeläjille kokemuksia, joita olisi muutoin vaikea hankkia. Hiljattain meitä pyydettiin järjestämään tilaisuus, jossa ihmiset joilla ei ollut kokemusta IT-alasta tai ohjelmoinnista saivat mahdollisuuden kokea millaista se ohjelmointi oikein on.

Code campissa tehtiin monenmoista

Lähtökohta oli haastava ja haaste miellyttävä. Emme tienneet kohderyhmästä juuri mitään, mutta arvelimme osallistujien omaavan hyvin erilaiset lähtökohdat ja taustat. Teknisissä asioissa pysyimme perusteissa ja keskityimme enemmän kuvaamaan alaa: työtehtäviä, muutoksia joita ala on kokenut, ajattelutapaa ja vuorovaikutusta. Tapahtuman keskeinen lupaus oli kuitenkin tuottaa elämys ohjelmoinnista, joten iso osa ajasta ohjelmoitiin!

Harjoitteet aloitettiin ihmislähtöisesti. Tavoitteena oli kirjoittaa parille ohjeet, joita noudattamalla tämä pääsisi haluttuun pisteeseen. Käytettävissä oli muutama komento, kuten eteenpäin meneminen ja kääntyminen kumpaankin suuntaan. Varsin pian siirryttiin ohjelmoimaan tietokoneen ääreen.

Näitä harjoituksia varten rakensimme hiekkalaatikon, joka sisälsi muutamia tavoitteita. Pääasiassa tehtävänä oli saada kilpikonna tekemään erilaisia asioita: siirtymään paikasta toiseen, kirjoittamaan tekstiä ja niin edespäin. Oli ilo nähdä kuinka hauskaa ihmisillä oli!

Keskityimme ohjelmoinnin peruskonsepteihin: muuttujiin, toistorakenteisiin ja funktioihin. Nämä peruspilarit eivät ole suinkaan helppoja käsittää, mutta ihmisten innostus kantoi todella pitkälle ja palautteen perusteella osallistujat kokivat harjoitukset helposti lähestyttäviksi ja innostaviksi. Opastamisen lomassa meillä oli ilo käydä kiinnostavia keskusteluja ohjelmoinnista, alasta ja työstämme.

Tapahtuma oli loistava esimerkki Jyväskylän paikallisesta yhteistyöstä ja oli ilo saada olla mukana! Kiitos ELY-Keskus, TE-Keskus, Digia, Protacon, Landis+Gyr ja InPulse. Jyväskylä elää mielenkiintoisia aikoja ja tahto kasvaa on kova. Mahdollisuuksien luominen ja innostaminen onnistuu parhaiten yhteistyössä, ja tällaiset tilaisuudet ovat mitä parhaimpia osoituksia siitä että yhteistä tahtoa alueen kehittämiseen löytyy!

comments powered by Disqus