Kuinka oppia onnistumisista?

Tiimin onnistumisia on syytä juhlia, ja onnistumisen kaljakori on tähän erinomainen keino. Idea on peräisin Management 3.0 –työpajaan osallistuneelta Solitan Terhi Jaakonsaarelta. Onnistumisen kaljakori on tiimeille ja yksiköille keino paitsi pitää kirjaa onnistumisistaan, myös juhlia onnistumisia. On helppo jäädä kiinni siihen, mikä ei toimi tai missä ei onnistuttu – Onnistumisen kaljakori kannustaa kiinnittämään huomiota onnistumisiin!

Onnistumisen kaljakori

Onnistumisen kaljakorissa toimiston tai työhuoneen nurkkaan asetetaan tyhjä kaljakori. Tähän koriin lisätään pullollinen olutta tai muuta hyväksi havaittua juhlajuomaa aina, kun tiimi tai tiimin jäsen onnistuu jossakin - ja kuhunkin pulloon kiinnitetään etiketti johon kirjoitetaan onnistumisen aihe. Onnistunut myyntipalaveri? Kirjoitetaan se etikettiin, laitetaan etiketti pulloon ja pullo onnistumisen kaljakoriin. Hyvin hoidettu ongelmatilanne? Teksti etikettiin, etiketti puteliin ja pullo koriin.

Onnistumista on aina syytä juhlia!

Kun onnistumisen kaljakori on täynnä onnistumisen etiketeillä varustettuja pulloja, ne nautitaan yhdessä ja ihastellaan samalla yhdessä hankittuja onnistumisia. Etiketit voidaan säästää myöhempää käyttöä varten ja niistä voidaan koota vaikkapa iso kollaasi, jonka ääressä kelpaa muistella onnistumisia. Onnistumisien ylöskirjaus antaa myös tilaisuuden oppia niistä.

Miksi käyttää mitä tahansa lappuja, kun voit ladata näin hienot etiketit?

Etiketteinä voi käyttää vaikkapa post-it –lappuja, tai voi tulostaa kuuden etiketin setin tästä.

Vaihtoehtoisesti voitte käyttää etikettejä siihen, että kirjaatte niille tiimin onnistumiset, ja kun lappuja on kasassa sovittua määrä, vietetään tiimin kesken pitsaperjantai tai kakkuhetki - mikä vain tiimillesi toimii.

Tutustu myös Energize people -kokeilukokoelmaamme, josta löydät keinoja tiimin motivointiin, vuorovaikutuksen syventämiseen ja luottamuksen luomiseen.
Tilaa kokeilukokoelma syöttämällä sähköpostiosoitteesi alle:

Tiina 'Milsa' Malin hyppäsi valmentamisen pariin pelien ja startuppien maailmasta. Milsan intohimoja ovat ihmisten parissa toimiminen ja asioiden ratkaiseminen sekä edelleenkehittäminen.

comments powered by Disqus